Valpprapporter 14/10 2012

Här kommer lite skrivet och bilder på "syskonen E", som alla verkar både lättlärda, glada och tillgivna. Många har under sina promenader fått känna på fågelvittring och man tränar både koppel och inkallning för fullt. Vi har fått nöjet att träffa dem som bor närmast och det är väldigt roligt att få följa alla valpars utveckling...
 

                                                                   ELIS:
 
Susanne hämtar Elis
 
Elis kompis springern Isak hjälpte till att snabbt få Elis rumsren, genom att skjutsa valpen in i väggen så snart han "ämnade till". Isak får också agera myskudde både nu och då.Vi har fått låna Elis 4 dagar och det var minsann en riktig storätare, han hade slut i skålen innan våra hundar knappt hade börjat.
Elis ofog är att han lärt sig öppna dubbla dörrar för att kunna smita ut i det roliga potatislandet. Elis tillbringar 2 dagar i veckan hos en dagmatte och får då träffa både katter, grisar, får, kalkoner, höns och en ko. Där samarbetar han med en klok gammal vorsteh som jagar bort alla kalkoner så att Elis kan äta upp deras mat.
 
Elis på jordhögen
 
 Elis med kompisen-Jämthunden Milla
 
Full rulle efter Isak.
 
 
                                                                 ESTER:
 
Ester hämtas av Hasse, Britt-Marie, Sanna och moster Smilla

Ester är ute på dagliga skogspromenader, där hon tränar för fullt på att krocka moster Smilla när hon passerar förbi. Ester är en fena på inkallning (Frolic enligt husse), är go´och självständig och sussar tryggt hos Smilla hela natten.
 
Ester på skogspromenad...
 
...där hon möter ett hinder.
 

                                                              EXAKT:
 
Exakt åker hem med Kerstin och Mårten.
 
Exakt har vandrat både i fjällen och i skogen. Eftersom hon under en skogspromenad ramlade rakt ner i ett vattenfyllt dike vet vi nu att hon kan simma bra. Denna incident följdes av ett skönt varmvattenbad hemma i badkaret.
 
Innan badet?
 
Torr och go´ hemma med Puma och en intressant diskborste. Tänk att de gamla blir som barn på nytt, när det kommit en valp i huset?
 
Tusentals saker att upptäcka.
 

                                                                 ESS:
 
Ess ska strax flyga hem med Martin och Ingrid.

Ess håller till ute mycket, både i trädgården som har inhängnats ordentligt med hönsnät och i stugan en mil bort. Han gillar att hoppa omkring i blåbärsriset och att hålla till i en närliggande stubbåker, där han roar sig med att dyka in under säden.
 
Utsikt från en stubbe.
 
Även jag gillar potatisland.
 
Riset är högt när man är liten.
 
 
 
                                                                    ENOK:
 
Nu ska Enok åka med Tobias och Lena
 
Enok har utvecklats till en väldigt tillgiven och lydig liten herre. Han kan "sitt" på både svenska och samiska och avbröt leken med Easy för att lyda husse när han ropade. Enok stortrivs på bilverksta´n (där man kan apportera massor av grejor) och hörs vara en riktig sjusovare, som tagit plats nedanför husses säng.
 
Knähunden hos matte efter den obligatoriska leken med syrran.
 

Sedan slocknar man gott hos husse. Hjälp, snart blir vi väl för stora och tunga...
 

                                                                     ECCO:
 
Ecco hämtas av Linda, Agnes, Arvid och kompisen Hilma.
 
Ecco har hälsat på och han och Easy är ganska jämnstora nu. Han håller som bäst på att lära sig "sitt" och "stanna". Ecco klarar sig bra hemma på förmiddagarna nu och hälsar ofta på hos moster Svea (Lindas föräldrar har en syster till Sally), som inte bor så långt ifrån honom, på eftermiddagen.
 
Hemma i köket med Arvid. -Ett tag rymdes jag i en hink!
 
Mumma för en valpsjäl.
 
Kvällsmys.Zzzzzzzz...
 

                                                          ECCHITA:
 
Ecchitas nya flock: Bertil, Christopher och tvillingarna Susanna och Thobias.
 
Ecchita är följsam i skogen och väldigt lydig på inkallning och tränar nu detta även under störning. Bertil har börjat träna med pipa och det fungerar väl. Ecci får också göra sökövningar efter diverse godsaker inomhus, vilket hon uppskattar. Allt går som smort, men kloklippningen tar sin lilla tid.


Ecchita trivs och sover tryggt med gamla Maja 13 år.
 
 
                                                         EASY:

Vår egen lilla tik, som ofta brottas med sin bästa kompis mamma Sally och sover gott hos mormor Jana. I dag på vår skogspromenad fann Easy på egen hand en orädd sibirisk nötkråka och stod för den (på synintrycket).
 
 
-Här äter jag och Elis ur svarta vinbärsbuskarna!
 
Mysstunder: Easy ligger i famnen och njuter lika mycket som vi, både innan jobbet på morgonen och framför TV-nyheterna på kvällen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0