Hälsningar från Harestua....

Här syns Pål som är på skogspromenad. Han har varit på tälttur med NVK och där träffade han många andra valpar. Pål tar stånd på  ripvinge och alla irriterande flugor som passerar förbi.
 
 
Pappa Hoffern och Kristin Hoffman (till höger på bild) har, som ett av två ekipage med kvinnliga förare, blivit uttagna att reperesentera Norge i tävlingen St.Hubertus. Vi önskar dem ett stort lycka till!
 

Blandade sommarbilder 2017

Äntligen båtväder! Ett litet collage från utflykter på Storavan. Vi inhandlade en flytväst till Pennie, ifall hon skulle kila runt i båten, men det visade sig att hon är kolugn och kryper tryggt ihop på filten tillsammans med mamma Easy.
 
Pio har många små kompisar, här med några av dem bl.a. nyaste tillskottet, en liten breton från Gotland.
 
 
Pira har semestrat i både Umeå och Jäkkvik. Hon trivs i båten och åker som om hon aldrig gjort annat och här badar hon uppe på fjället. Hon är en trygg valp som tar sig an livet med glad och stolt svans.
 
Vi har varit på en kombinerad vandrings- och fisketur till Adolfsström och Gautosjö. Här några bilder från helikopterturen upp till Tjäxas topp med en förunderlig utsikt i alla väderstreck...
 
 
 
 
 
 
En vandring neråt på 8 km i maklig takt, som avslutades med rödingmiddag i värdshuset i Bäverholmen.
 
Easy spanar ut över fjället. Tyvärr inte dags att leta ripor ännu!
 
Vi fiskade med långedrag vid Laisälvens utlopp.
 
Har lagt en filt över hundarna mot myggen och då blir det förstås extra mysigt.
 
 Mat- och toalettpaus på en härlig häll med utsikt över sjön.
 
Ibland får man hämta dem, ibland inte. Här hälsar Elis på hos kalkonerna.
 
Pio har redan fått visa att han står för fågel.....
 
Pira har fått bekanta sig med både trutvinge ( fått leka lite och träna håll) och visionsripa (i
koppel) och gott beteende belönas med skinkost.
 
Efter eftersöksproven i söndags fick Pennie prova på att gå tre trutspår. Hon spårade glatt, högg truten i vingen och släpade tillbaka den (i koppel). Räven tog hon utan tvekan i svansen och drog den en bra bit. Det var roligt att prova några spår, men nu avvaktar vi att lägga fler, så att hon inte tror att man ska springa fram och själv hämta fåglar innan vi vet att hon står fast i skogen. 
 
Hon har även träffat stora djur, som kor och hästar i sommar....
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0