Sepparnas Elis i NSD


Snabba kast -25 och +25 grader. I lördagen NSD 10 st bilder på Elis, bl.a. på förstasidan. Många fler bilder än på Kalla!
 
Texten kan ses på följande länk:
http://mobil.nsd.se/nyheter/elis_tranar_flaset_i_poolen/8223539
 
 

Nöjd herre

Mac vilar ut efter all uppvaktning. Efter två parningar är det dags att tänka på hemresan.

 

Småttisar på G!!!

Nu har vi ett trevligt och spännande datum att se fram emot. Vi väntar vårt första barnbarn den 12 april. Det är Nils och Caroline som går i väntans tider.
I och med dagens lyckade parning mellan Sepparnas Sally och Mac Von Neuarenberg, blir beräknat datum även för valparna 12/4!
Vi längtar efter barnbarn och valpar, samtidigt som vi längtar till höstens jakter. Sätter in lite bilder på Sally och Jana från tidigare fjälljakt.
 
 
 
 
Stor ripkull trycker i riset
 
 
Hoppas de kommande valparna blir lika följsamma och säkra i fågehanteringen som sin mor. Sally är säkerheten själv, tror knappt att hon stött en fågel i sitt liv. Hon har dessutom hittills aldrig haft en enda eftergång (ta i trä...). Hennes bästa egenskap är nog ändå löparbetet, då jag med rösten kan styra farten samt med handtecken trycka henne framåt. Detta är en användbart speciellt på tjäder, då man kan genskjuta tuppen och själv ta en annan väg. Sally är en duktig rapportör, liksom mamma Jana, så nu hoppas vi att detta går i arv till nästa generatiion.
 
Sally bland "röbären"

Innan Sally blir alltför tjock åker vi till Hemavan (helgen vecka 9) för att leta ripor och få lite tränigstillfällen för Easy.
Förhoppningsvis hittar vi lika bra som i fjol.
 

Mac har landat

Mac von Neuarenberg varit hos oss sen i fredags. Han kom med flyg med kuriren Tom Ringholm, som plockade upp honom på Arlanda. Tom har flugit denna sträcka många gånger med sina egna hundar, så det kändes tryggt och bra. Tack Tom! Mac har gett ett lugnt och stabilt intryck, den nya miljön hemma hos oss verkar inte bekomma honom. Ännu är det för tidigt i löpen för en parning, men vi tror att det blir i mitten av veckan som kommer.
 
Mac i närbild
 
 
Mac spanar på rådjuren
 
 
 
 
 

RSS 2.0