Fredagkväll och avmaskningsdags...

Först några goa bilder, innan den nödvändiga och äckliga smeten som blir vår första, men inte alls särskilt fantastiska, smakportion.
 
 
 
 
Sedan blir det allt annat än vackra miner. Inte roligt alls, tur det är kortvarigt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

14 dagar.....

Nu har vi klivit över tröskeln från neonatala fasen till övergångsveckan, då mycket ska hända. Vi har byggt på framstycket på valphagen, eftersom de små nu reser sig på alla fyra och halvblinda och vingliga "springer" över hela bädden. Valparna mörknar allt mer för varje dag. I går såg vi små springor till ögon och i slutet av veckan kommer de att höra också. Vi har också, i sovande tillstånd,  klippt klorna för första gången.
 
Även hörntänderna i överkäken spricker fram i veckan.
 
Två kisande sötnosar.
 
 
Fortfarande långa sovstunder tillsammans.
 
Fina klor nu, eller hur?
 
 Lek på gång.
 
I morgon ser vi bättre...
 
Easy har bara gjort snabba, korta turer ut för att göra sina behov. I går var första gången hon tänkt göra något annat: Hon stod vid bilen och "gullbad" om att få följa med ut på en tur.... som natutligtvis inte blev av.
 

Akke, Andi, Axa, Aska och Asta är namnen...

Valparna är väldigt lika, men nu börjar vi få kläm på de små tecknen som gör att vi skiljer dem åt. De sover låååånga stunder vilket är bra, eftersom nervsystemet utvecklas som mest nu. Det sägs ju att "vågen är uppfödarens bäste vän" och den är verkligen den enda kollen på att alla hänger med och går upp i vikt dag för dag. Vi har tur som har en pigg och väldigt hundkär svärmor/mamma, som gärna finns till hands, så att hundarna aldrig behöver vara utan tillsyn när vi arbetar.
 
Easys lilla bruna fläck i bläsen kommer igen på tre av valparna.....
 
 
...... medan en av tikarna verkar få helbrunt huvud.....
 
...och den här lille krabaten som nog blir lik pappa Vinter, med den charmiga sneda bläsen.
 
 
Vi ser mörka hår och fläckar i valparnas pälsar och mörka trampdynor här och där, så vi tror inte att någon får helvit bottenfärg i sin teckning. Till helgen hoppas vi kunna sätta in lite bilder, då valparna kan charma med sina nyöppnade blå ögon.
-Men jag då? tycks Pennie fundera. Ja, hon ska nog också få hjälpa till att uppfostra så småningom.
 
 

Några tredagarsbilder: "Lugnet före stormen"

 
 
 
 

Välkomna till världen, Sepparnas A-kull!!!

Väntan är över och vi har fått se vilka som dolde sig i magen. En jämnstor kull bestående av två små bröder och tre systrar har nu sett dagens ljus. Easy bor nu på heltid i valplådan och sköter sina små med stor noggrannhet. Lugnet har lagt sig, det är bara mat- och sovklockan som gäller. Mor och valpar ska nu ha en skön 3-veckorsperiod av vila ,då vi inte tar emot några besök och efter detta är valpsugna varmt välkomna!
Om några dagar kommer vi att ta kontakt med dem, som stått på kö för en valp från oss, för att ge besked om hur vi fördelar dem.
 
 
 

Redo för småttingar...

I helgen har vi fixat och donat. Valprummet och valplådan är färdigställd, så att Easy nu kan börja bo in sig. Vi har tvättat upp alla filtar, handdukar, trasor och lakan inför födsel och renhållning i valpnästet.  Mängder av dagstidningar finns till hands, liksom steriliserade attiraljer inför förlossningen.... Både Easy och Pennie har genomgått en grundlig schamponering och alla sovplädar är rena. Känns så spännande!!!
Vi har både sett och känt små fosterrörelser...
 
 
Vi har lagt på "valpkorkmattan" och Easy tycker att det luktar spännande.
 
Pennie kan då rakt inte förstå varför hundarna har fått lite nya tjocka madrasser att sträcka ut sig på, medan Easy glatt inviger bekvämligheterna.
 
Vi går fortfarande våra promenader, men nu får Easy gå först och så anpassar vi farten efter henne. I vanliga fall travar hon alltid, men i dag var det mesta av utflykten i gåtakt. Sista veckan får hon "lulla" korta svängar runt kvarteret.
 
Trots mild temperatur har vi täcket på och en avklippt extrafleece som täcker spenarna, eftersom mjölkkörtlarna nu är lite mer spända. Easy har blivit ett riktigt "modelejon":
 
 
 
 
 


RSS 2.0