Grattis till A-kullen 1 år!!!

Vi gratulerar!!!
 
Att det redan gått ett år sedan vi fick välkomna Akke, Andi, Axa, Aska och Asta till oss känns overkligt. Trots att det har varit ett avstånds- och inställda aktiviteters år, har vi ändå lyckats samla gänget två gånger för lite träning och trevligt umgänge utomhus. Vi har i dagarna försökt få till en fjällträningshelg nu under vårvintern, men eftersom vi lovat bort oss en period (i samband att nästa lilla barnbarn föds ) och det verkar vara enormt svårt att få "coronaboende" de helger vi kan, verkar vi inte få ihop det i nuläget. Vi får väl sikta på lite spår- och vattenträning i stället.
 
Mamma Easy, som blir 9 år i sommar.... Man säger bara tack för en sådan otroligt behaglig och duktig hund!
 
A-kullen i februari 2020.
 
 
 
Och nu är äventyrshundarna på gång med diverse upptåg. Sepparnas Pio och Akke väntar med spänning på att husse ska fixa färdigt med sina maskiner, så att vårvinterns härliga aktiviteter kan ta vid.
 
 
Aska provar sitt fack i hundpulkan som gammelhusse håller på att färdigställa inför turerna till stugan i Tärnafjällen. Vi ser fram emot familjens obligatoriska stopp när de passerar Arvidsjaur!
 
Aska är en hund som är nöjd och glad i alla situationer, matte säger att hon är en blandning av Sepparnas Smilla och Sepparnas Ester, som tidigare funnits i familjen. Hon älskar att bära saker och kommer alltid med nya fynd, favoriterna är vantar och sockar. Stoppet sitter perfekt just nu.
 
 
Aska älskar när matte tar fram sina skidor och det har blivit åtskillda turer denna snörika vinter. Hon har fått prova selen och att dra någon kort sträcka. På bilden tillsammans med Ozzy.
 
Även Asta har bekantat sig med draghundsutrustningen och gjort en kort debut. Det var roligt att se hur hon, helt ovetande om vad som var på gång, först mest studsade runt och trodde att hon skulle jaga skidspetsarna. Sedan, när vi skickade mamma Easy i förväg, var det som att poletten trillade ner helt och hållet. Vilken glädje! Pappa Vinter, here we come!
 
Inte konstigt att Asta jagar skidspetsar, för under andra turer syns de ju knappt i den djupa snön. 
 
 
 
Asta
 
Asta och Pennie
 
Asta igen (2 bilder)
 
 
 
Pennie...
 
 
...och Easy
 
 
Axa och Pointing Vega med husse Daniel. Två halvsystrar som är bästa vänner
 
En bild av Axa för några månader sedan. Vem kan motstå en sådan blick?
 
 
En av Axas allra bästa vänner är lillhusse, de leker ofta och här är de ute på skidtur.
 
Andi och morbror Elis har finfina dagar då matte fortfarande arbetar hemifrån. Hon måste ju ta en paus från datorn ibland och då blir det ofta kapplöpning längs spåret. OBS! Andi är snabb, men han förlorar för det mesta, eftersom han ofta plötsligt hamnar utanför leden så som ungdomar gör...
 
 
 
 
 
Till sist en januarihimmel fångad på bild under en tur runt berget och upp på toppen....
 
.... och stora grattiskramar från "Maskinstigara"!
 

RSS 2.0