Misvaer- En pärla i vårt västra grannland

Som många gånger förr hade vi fantastiskt väder under vår årliga fiskeresa med (nästan hela) familjen till Norge. Vi har bara 30 mil till denna lilla by/camping där vi inkvarterade oss i två stugor och fiskade i skift, eftersom de minsta barnen inte orkar vara i båten så länge.
 
 
 
 
 
 
 
Hundarna bryr sig inte alls om fisket, men tycker det är roligt med alla trutar som ibland väsnas och störtdyker kring båten. 
 
 
 
I år slog vi Seppäs rekord när det gäller kveite, en stridslysten filur på 33,5 kg/135 cm som landades till sist av några mycket nöjda fiskare.
 
Upptog hela bakluckan vid frakten till campen.
 
 
 
 

 Förutom kveiten blev det en hel del torsk samt några koljor.
 
 
 
 Det känns bra med semesterresor där hundarna kan delta och följa med på alla aktiviteter.
 
Lite bad i älven tillsammans med de små.
 
 
 
 
Att hälsa på killingarna var spännande för alla.
 
Efter att ha kopplat av en vecka är det nu dags att finslipa formen så att orken finns, eftersom det bär av till fjällen direkt till jaktpremiären. Förhoppningsvis blir fågeltillgången minst lika bra som fjolårets? Man lääääääääängtar! 
 
 

Eftersök

En del av sommarens aktiviteter har bestått av eftersöksträning och i nuläget är P2-kullens Pira, Pixla och Pennie klara för jaktprovsstart i Öppen klass:
 
PIRA
 
PIXLA
 
PENNIE
 
Deltagarna i det ordinarie eftersöksprovet i Arvidsjsur i slutet av juli.
 
Pio har varit och hälsat på för lite träning, få se om han också kan få komma till prov och visa upp sina färdigheter i skogen? 
 
PIO
 
 
 

RSS 2.0