God Jul och Gott slut på 2022!

Ett omväxlande och fint år är till ända. Vi har haft turen att ha tre friska hundar som har sluppit skador. Easy, som nu är 10,5 år har glatt och troget gnetat på, även om det gäller att låta henne "springa lagom" och vila någon dag ibland. Hon har oftast fått jaga dubbelsläpp med Pennie, eftersom vi har velat lägga mycket egentid på Asta. Ända fram till lucia har man lätt kunnat traska till fots i skogen. Från början av hundsläppet fanns det mycket gott om fågel, som allt eftersom blev väldigt spattiga. Sista tiden har det blivit allt längre mellan möjligheterna att komma till skott. Att vi bor i en vacker landsända ser man tydligt när man kommer upp på höjderna och den låga decembersolen för en stund når över horisonten. Lägger in lite vinterbilder på vår lilla flock, tagna på Akkanålke för en vecka sedan...
 
 
 
Asta (3 bilder)
 
 
 
 
Easy (2 bilder)
 
 
 
Asta, mamma Easy och Pennie
 
 
 
Pennie (2 bilder)
 
 
 
Här följer några juliga hälsningar från några Sepparevalpar som bodde sina första veckor hos oss på Maskinstigen:
 
Pejla bakar pepparkakor
 
Klevportens Hoffern (Pennies pappa) längst till vänster och hennes bror Pålhoff, tillsammans i sin flock i Harestua norr om Oslo.
 
Fina Sepparnas Akke och storebror Sepparnas Pio har börjat "tomta"...
 
Astas syster Aska och hennes kompis Ozzy har också granen färdigklädd och önskar God Jul.
 
Sepparnas Axa och Sepparnas Pointing Vega på en uppfriskande julpromis.
 
Andi och Elis har fått julstämning...
 
Och blivande pappan till vår R-kull Sciro (t.v.) laddar upp. Se bild två...
 
 
Och kom ihåg: Missa inte hundarnas bästa julprogram...
 
Något dygn kvar och sedan så vänder ljuset, samtidigt som vi vänder blad och går in i ett nytt år med nya möjligheter.....
 

Valpplaner

Så har vi nu hittat HONOM, Astas tilltänkte kavaljer! Planerad parning i mitten av mars 2023 mellan Sepparnas Asta och Tappra Sciro. Båda hundarna är efter väl beprövade linjer såväl jaktligt som exteriört.
 
Asta. 62 cm och 25 kg.
 
Sciro. 64 cm och 27 kg.
 
Med denna kombination hoppas vi på hundar som jagar bra såväl i skog som på fjäll. Både Asta och Sciro är duktiga jakthundar, med bra samarbete och föjlsamhet och de besitter egenskaper som gynnar jaktlyckan.
De gillar långa skidturer med draghundskörning och mattas inte heller trots att jaktdagen går mot sitt slut. Båda älskar att apportera alla villebråd som bjuds i såväl vatten som på land.
Vi hoppas att valparna ärver föräldrarnas egenskaper då båda är uppmärksamma, tysta, samarbetsvilliga, lätta att ha att göra med och fungerar bra med andra hundar.
Asta och Sciro har båda excellent med ck på utställning och kommer ur friska kullar.
Hundarnas resultat finns på vorsteh.se, parningen är godkänd av avelsrådet och har inavelsgrad 0 %.
Här följer några bilder på Sciro tagna av matte Linnea Stålhandske. Sciro har även ett instagramkonto, sök på scirovorsteh.....
 
 
 
 
 
 
Mer information om Sciro, ring Linnea stålhandske tel: 070-20 29 513 alt. [email protected]
 
Information om Asta eller intresserad av en valp: Roger Seppä tel 070-23 88 793 alt.  [email protected]

 


RSS 2.0