Andra veckan och syster Aska i fjällen

Andra veckan har rullat på ungefär som den första föutom att valparna sover längre stunder mellan målen. När Asta lägger sig för att ge di så ligger hon med valparna 1,5-2 timmar för att ge mat och sköta om dem ordentligt. Vi går småsvängar runt tomten när Asta vill ut, så att hon ska få röra sig lite, se något annat och få lite frisk luft.
 
Valparna har nu passerat 1-kilosstrecket, de har alla mörka trampdynor (vilket tyder på brunskimlar) och mörkare prickar träder fram allt eftersom ur det vita. Det är svårt att fota dem för när de lägger sig att sova så kryper de in under varandra, men ibland kommer något litet huvud upp som vi har försökt att fånga... När valparna är vakna tar de små vingliga promenader, lite svårt att ta ut riktning när man fortfarande är både blind och döv.
 
Mycket trygg i sin roll som mor, men förstås lite trött efter sitt "dygnetruntarbete".
 
 
Två av valparna har en bläs och övriga har mörkt huvud och någon liten fläck på nosen.
 
 
 
 
 
I en helt annan del av Sverige har Astas syster Aska (den bruna tiken) firat sin midsommar. Härliga bilder från vandringar i Tärnabyfjällen:
 
 
 
 
Tänk att om ett år är det kanske några av dessa småttisar som får vistas i denna fina miljö och som fotas på liknande bilder!!!

Bilder från valplådan

Här hos oss är det "mat- och sovklockan" som gäller. Vi turas om att vara med valparna dygnet runt och det är mycket lugnt eftersom Pennie och Easy sover i köket i ett annat hus och det är bara husse och matte som kollar att allt är ok. Asta verkar ha gott om mjölk, hon ligger mestadels med valparna men har också en egen dyna utanför lådan. Alla valpar är pigga och går stadigt upp i vikt och de har nog dubblat vikten när de är en vecka.
 
 
 
 
 
De första 3 veckorna får mor och barn tillbringa i lugn och ro tillsammans och veckan därefter kommer våra barn hem för en veckas semester. Efter detta tänker vi att det är lagom att ta emot andra besökare.... Vi kommer naturligtvis att fota och lägga ut bilder här på bloggen!!!

R- kullen har anlänt!!!!

3 tikar och 3 hanvalpar har kommit till världen hos Sepparna. Asta fick en lugn valpning och nu sköter hon om de små på bästa sätt. Vi hör av oss till dem som visat intresse för en valp om cirka en vecka. Blir nog bildbombning framöver…. (null)
                                                                                            Trygg på mammas arm… (null)

(null)


Förberedelser för valpning

Asta har på mindre än två veckor ökat sitt bukomfång med 10 cm och nu känner vi och ser små sparkar när hon ligger och vilar. Vi har dragit ner på motionen och går kortare egna promenader utan de andra hundarna och ger henne mer mat, eftersom det är dessa veckor den stora tillväxten sker. Under senaste veckan har Asta gjort sig hemmastadd och sovit i valpnästet. Vi har allt i ording inför valpningen och kan ta dagarna med ro.
 
 
Asta och mamma Easy vid eldstaden...
 
Astas morbror Elis och blivande morbror Andi följer noga händelseutvecklingen...
 

RSS 2.0