Sommaren kom....

Sepparnas Elis och hans matte skickade en skolavslutningsbild som verkligen gav en somrig känsla.
 
Sommar för oss är vistelse vid vatten i alla former. Vi tog kanoten och hundarna simmade bredvid ut till en udde vid Arvidsjaursjön. Målet var en välbehövlig schamponering och kloklippning av uppmjukade klor.
 
På vägen tillbaka hör vi konstiga pipljud och när vi tittar mot detta ser vi fyra guppande, mörka, små huvuden som gnyende simmar målmedvetet i full fart mot oss??? Hundarna reagerar naturligtvis och funderar på vad det är för apportobjekt som är i farten och börjar simma mot dessa. Vi ser att det är minkungar, kanske tror de att hundarnas huvuden är deras mamma? Vi visslar och lyckas vända hela "ekipaget" utåt igen, trots att gamla Jana är så nära som en halvmeter från en av ungarna. Minkarna förstår att vi inte är släkt och vänder om åt motsatt håll. Slutet gott allting gott!
 
I sommar investerade vi i en efterlängtad familjebåt så det blev en hel del turer. Hundarna som aldrig åkt motorbåt älskade också dessa utflykter och fann sig väl tillrätta.
 
Avaviken
 
Som att åka bil
 
Vi har tur som har "Lill-matte" som kan flytta in så att hundarna kan ha det som vanligt, när vi beger oss ut på någon längre utflykt. Här ett par bilder från den otroligt vackra ögruppen Azorerna, dit vi gjorde en kombinerad vandringsresa/valsafariutflykt i juni.
 
Vi gjorde fem totalt olika vandringar i varierande natur mellan hav och himmel.
 
Även en fiskesväng till vårt västra grannland...
 
och Rognan i Saltfjordens innersta vik gav oss fina naturupplevelser.
 
Mellan varven vattenträning inför Riksprovet 2016.
 
Och så rävspåren förstås.
 
-Jag är ju redo nu, tycks Easy vilja meddela genom trappräcket.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0