Vi hälsar P2-kullen välkomna till världen!

Easys stora mage i tisdags innan valpningen startade.
 
I onsdags (15/3) föddes sju väldigt pigga och jämnstora valpar, fem tikar och två hanar. Valpningen blev lugn och bra, utan komplikationer. Man fascineras av naturen, Easy förstod direkt att det var hennes småttingar och är jätteduktig på att sköta de små. Vi har varit i valprummet hos henne sedan dess och kanske blir det en natt till innan vi lämnar den lilla familjen nattetid, för att hämta lite krafter själva. Mormor Sally och gammelmormor Jana känner dofter och funderar nog på vad som händer, men de får bo i köket två dörrar bort så här i början.
 
Alla valparna är ju ganska vita vid födseln, men det ser ut som de flesta kommer att bli mörkskimlar framöver.  De äter bra, är tysta och nöjda och har alla redan ökat mer än 100 gram i vikt. Eftersom vi namnger valparna efter vårt kennelnamn kommer de framtida ägarna att få meddela oss ett fint namn på P (andra kullen på P).
En valpkull på sju känns väldigt lagom för både Easy och oss, för att de ska få bästa möjliga start i livet. Vi har haft haft turen att ha många bra "valphem"på intresselistan, men nu är alla valpar fördelade och tingade. Vi önskar dem, som vi inte kunde erbjuda en "Sepparnas", lycka till med att hitta en ny jaktkompis ur kommande kullar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0