Onsdag 26/7

Socialiseringsperioden har börjat och vi försöker ge valparna en egen liten gosestund då vi kelar och pratar med var och en. Både i dag och i går har alla fått besöka köket för första gången, Sally är mycket trygg med oss och godkänner att vi lånar valparna ur valplådan en stund. De börjar bli allt mer stadiga på benen, fast fortfarande gör de små vingelsteg och kullerbyttor.
Det är lite olika hur bra de blivit på äta själva ur de små skålar som de får maten ur, men alla försöker så gott det går. Har nu lagt in två filmer, först en med tikarna och sedan en med hanarna, 3,5 veckor gamla.
 
 

Måndag 23/7

 I dag är valparna 3 veckor och vi har avmaskat dem med Baminth. Det blev en del roliga grimaser, då de inte riktigt var beredda på smak och konsistens. Vi tog några kort som vi sätter in. Valparna avmaskas nu varannan vecka framöver. I och med att de nu har utvecklat både syn och hörsel ser man att de lägger märke till oss och saker som händer runt omkring, de tar mer och mer kontakt. De första vassa tänderna håller som bäst på att spricka fram och vi har börjat så smått med mjölkavvänjningen. Alla har nu fått sina namn. Småtjerna heter Exakt, Ester, Ecchita och Easy, medan hanarna fått namnen Enok, Elis, Ess och Ecco. Vi planerar att filma hanarna resp. tikarna var för sig och för att ni ska se skillnad på valparna har vi fotat dem med både huvud och sidobilder, som vi lägger in nu.
 
 
Börjar bli trångt i lådan.
 
 
Dags att svälja avmaskningsmedlet
 
 
Det var inte så gott.
 
 
 
 
Ser ut som "kaninen" har fått sitt...
 
 
Nedan följer bilder på valparna i ordning tik 1 - 4 sedan kommer hanarna 1 - 4.
 
 
 
 

Tisdag 17 juli

Valparna mår bra och Sally har en enorm aptit, äter som en häst för att hålla valparna med mjölk. Alla valpar har öppnat ögonen och när de är vakna busar de små stunder med varandra. Mormor Jana tycker om att hälsa på, hon tittar och viftar på svansen, men låter Sally sköta sina små. Nedan följer några bilder på de tre generationerna här hemma samt en liten "busfilm".
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag 14 Juli

Alla valpar mår bra och gåtränar för fullt i valplådan. Idagsläget verkar det som att 3 av hanarna blir skimlar och att en blir vit med bruna tecken. Tikarna verkar också bli vita med bruna tecken, förutom en som har en massa bruna prickar (ljusskimmel?). Vi har höjt framkanten på valplådan så de inte ramlar över och tagit bort klämskyddet runt innerkanten på dagarna. Nytt namn har tillkommit, en av hanarna kommer att heta Ecco. Nu fattas två tiknamn och ett hannamn innan vi kan skicka in för registrering. Nu väntar vi bara på att få se om ögonen öppnas och då kommer nya kort. I dagens inlägg kommer två filmer så att ni får se att aktiviteten ökar...
 

10 Juli

Nu är valparna 8 dagar gamla! Samtliga har dubblerat sin födelsevikt och väger nu ca ett kilo. Idag har vi också klippt klorna för första gången. Alla valpar är tingade och två hannamn har tillkommit: Elis och Ess. Nedan följer några bilder från denna kväll.
 
Syskonkärlek
 

Snark, snark zzZZZzzz
 
 
Mer än nöjd!
 
 
 
 
 
 
Sally har fullt upp och är jätteduktig.
 
 
Titta på mina nyklippta klor.
 
 
Det var allt för idag - Godnatt!
 
 
 
 
 
 

Lördag 7 juli

Valp 1 hane 1
 
Valp 2 tik 1
 
Valp 3 hane 2
 
Valp 4 tik 2
 
Valp 5 tik 3
 
Valp 6 tik 4
 
Valp 7 hane 3
 
 
Valp 8 hane 4
 
 

Fredag 6 juli

Som vår dörrskylt visar: Nu är det många hundar i vårt hus...
 
Välkommen att hälsa på när valparna blivit tre veckor! 
 
Vindflöjeln på taket avbildar Snelias Böna - ett minne av vår första vorsteh från 1981.
 
Valparna sover, äter och ökar stadigt i vikt.
 
 
Grattis till Lotta Rönnberg med sin Naik, pappa till valparna, som nyligen blev andra bästa korthårshane vid Riksutställningen i Piteå. Naik är en mycket trevlig, positiv och snygg hane.
 
 
Vi kommer inom kort att lägga upp bilder på de enskilda valparna.
Valparna ska döpas på bokstaven E och två tiknamn är redan klara: Easy och Ester.

2 Juli - Valpning

Sally under värkarbetet
 
Den nyblivna mamman får sin vila
 
Närbild på de 8 vorstehsyskonen

Sallys mage före valpning


Sally poserar
 

Sallymagen dag 60


RSS 2.0