Småkillarna har hittat hem och fått sina namn.

Låt oss få presentera Recco, han som kommer att bosätta sig i Östersund:
 
 
 
Och lille Rio åker norrut till Kiruna:
 
 
R-Milo hamnar i södern, strax utanför Borås:
 
 
Placeringen av tikarna blir inte helt klar förrän en vecka in i augusti, eftersom pappa Pigges husse kommer att välja valp först. I övrigt har vi en riktigt härlig valptid just nu. Valparna sover nu gott hela natten, kanske mycket pga de äter väldigt bra och all utevistelse. De är glada och nöjda och får träffa nya människor nästan varje dag. Här några blandade bilder...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fem veckor

Vart tar tiden vägen? Valparna är nu vakna och aktiva längre stunder och vi försöker presentera nya, intressanta leksaker för dem varje dag. De bor numera i köket för att höra mer slammer, "den högljudda dammsugaren" och andra nya ljud. Asta ger dem fortfarande stående di ett par gånger om dagen, i övrigt äter de fast föda. Ska göra ett försök att namnge tikarna respektive hanarna med nummer , så att man ser vem som är vem.
 
Tik 2: Inga stora bruna fläckar på kroppen. Mörkaste tiken. (Fem bilder)
 
 
 
 
 
Varför står du på en pall mamma?
 
Hane 3: Den mörkaste valpen (Fyra bilder)
 
 
 
 
Mormor Easy vill in!
 
 
Hane 1 till vänster och tik 1 till höger. De två som har vit bläs.
 
Hane 1: Har även brun lång fläck på höger bakben. (Tre bilder)
 
 
 
Tik 1: Enda valpen med flera stora bruna fläckar. (5 bilder)
 
 
 
 
Hon i mitten...
 
Med nya leksaker blir man som barn på nytt!
 
Tik 3 : Har en stor brun "boll" mitt på ryggen. (2 bilder)
 
 
 
 
 
 
Hane 2: Oregelbunden brun fläck på vänster bog. (3 bilder)
 
 
  (null)

 
 


Uti vår hage....

Vi har nu börjat ge valparna några kulor valpfoder i köttblandningen tre gånger om dagen. De äter med god aptit, en och en utanför valpnästet..... Det har varit nästan för varmt att ha dem ute om dagarna, eftersom de inte börjat dricka ordentligt ur en skål än, så de får komma ut efter middagen i stället.
Bilder säger mer än tusen ord:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite trångt och rörigt just nu...
 
 
 
 
 

Ute i det gröna.

Valparna har nu börjat vara ute i valphagen korta stunder. Vi har stora problem nu med datorn dit vi lägger våra kamerabilder, men har lyckats lägga över några bilder och gör nu inlägget från telefonen i stället. (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Lite närbilder

Har försökt att ta lite när/huvudbilder på tikvalparna respektive hanarna. Några var lite tröttare, men man ser iaf teckningen på huvudet.... Hur goa kan man vara????
 
De här små damerna (två bilder av varje) heter Ripa, Rexiba eller R-Yatzy:
Tik 1
 
 
Tik 2
 
 
Tik 3
 
 
 Så till herrarna: Rio, R-Milo eller Recco
 
 
Hane 2
 
 
Hane 3
 
 
 Så härligt när man nu kan mysa med dem! Somnade mitt under fotograferingen.
 

Tre veckor

Nu är det mer "hålligång" i valplådan, riktigt svårt att ta klara bilder. Ögon och öron har öppnats och därmed har småttisarna blivit mer sociala individer. Om man böjer sig ner och pratar eller sätter sig i valplådan kommer de snabbt farande med viftande svansar. De slickar och njuter av att man kelar med dem. De har börjat sätta upp tassarna på kanten av lådan och därför har vi byggt ut en hage utanför så att de ska få utöka sitt område. De äldre hundarna har fått kika in en liten stund och det verkar som att Asta accepterar det. Valparna sover långa stunder och då ligger Asta ibland inne i köket på sin vanliga plats.
 
 
 
 
 
 
 
 
Tyvärr för "kort i rocken"!
 
 
Valparna har också fått börja med fast föda, en halv tesked rå köttfärs med äggula. Verkar som om någon mer var sugen...
 
 
 

Dagens pyssel...

Vad gööööör ni med mina valpar??? I dag har vi avmaskat valparna för första gången. Det var inte den godaste första smaken av "fast föda"...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Desto bättre efterrätt!!! I morgon är det dags för första kloklippningen och dagen efter ska vi smaka på en liten rå köttfärsbulle! Blir säkert en annan reaktion då?
 

Mormor Easy 11 år i dag!!! Och en liten titt (små, små ögon som tittar fram) ur valplådan.

Easy är ur vår kennels andra kull och vår tredje jaktchampion i rakt nedstigande led. Hon är verkligen en "onceinalifetimehund", duktig i skogen och en hund finner sig väl i alla möjliga situationer. Vi gratulerar hennes syskon som fortfarande finns i livet: Ecco, Elis, Enok, Ess och Ecchita!!!
Här lite blandade bilder på henne i en vorstehs rätta miljö...
 
 
 
 
 
 
 
 Easys bror Ess:
 
Easys bror Elis:
 
Här hos oss händer det något varje dag! Nu ser man snart valparnas ögon och benen blir allt mer stabila. Ska försöka ta närbilder på var och en när ögonen är helt öppna. Vi har iaf fått in alla namn på valparna och skickat in papper för registreringen. Tikarna heter Ripa, Rexiba och R-Yatzy. Hanarna fick namnen Rio, Recco och R-Milo.
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0