Hela havet (köket) stormar...

I förrgår var sista diardagen och numera är Easy enbart uppfostrare och lektant.
 
 
  (null)
 
Tyvärr ingen möjlighet till utevistelse än p.g.a. blåst och kallgrader, men vi dryftar oss så gott vi kan och försöker presentera nya spännande saker varje dag.
 
Alla valparna är nu fördelade och presenteras vid bilderna nedan. Först två "mammaochjag-bilder" : Akke och Easy...
 
...och Andi och mamma.
 
Den där dammsugaren var då varken främmande eller skrämmande.
 
 
Lite godisletarlekar.
 
Och så ett skrovmål igen.
 
Och lite så  några blandade bilder...
 
Två bilder på Aska, hon med det bruna huvudet...
(null)
 
 
  (null)
 
 
 
 
 
 
 Aska ännu en gång....
 
...och Axa med pricken i bläsen.
 
 
Och här ligger en gnagande Asta. Hon, som ska stanna hos oss på Maskinstigen.
 
 
 

Vi lever i "valpbubblan".

Här följer några vardagsbilder. Dagarna går efter ett schema som går runt, runt. Sömn, bus, mat, mys och sömn.....
Valparna äter nu 4 rejäla mål om dagen och diar en stund när Easy vill ge dem. De är ganska stökiga och klöser henne, så hon ger nog snart upp den sysslan. Vi har nästan snörekord i år och vi har därför fått skotta av altanen på baksidan, för att kunna att ta ut småttisarna så småningom när vädret tillåter.
Mindre rolig syssla, tycks Easy tänka.
 
Desto skönare när lugnet lägger sig.
 
Vi har tagit in buren för att valparna ska vara trygga i den när vi ska ut och åka.
 
Bit och slit...
 
 
 
 
 
...och lite gos.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


P2-kullen grattas på 3-årsdagen....

Både vi och Pennie vill gratulera alla P2-or på deras 3-årsdag!!! Här några bilder när de var 7 veckor...
 

Bildbomb!!!

Vi har nu haft några riktigt fina vårvinterdagar!!! Pennie har haft turen att få flera skogsturer, eftersom husse velat åka in sina nya födelsedagsskidor.
 
 
 
Även pappa Vinter passar på när det är full vinter. I helgen har han och matte deltagit  i lag 33, Skellefteå draghundsklubb, i Vindelälvsdraget.

Sp

 
Även morbror Elis har kört drag med sin matte. Hon skickade en rolig bild som visar Elis vita "svanskrans", som reser borst, när han blir taggad d.v.s. när han står för fågel eller ska starta på draget. 
  
Här hemma går det också framåt med stora steg. Easy ger valparna ett par mål om dagen och ligger inne hos dem en bra stund varje kväll. Fr.o.m nu är valparna med oss i köket när de är vakna och inne i valprummet när de sover.
 
Vi har haft främmande av Pios (P2-kullen) husse och matte som ska hämta hem ännu en liten kille om 3 veckor....
 
Liten och vig som man är, kan man sova precis hur som helst.
 
Pennie är nu med på ett hörn och utvilad som hon är, tycker hon att valparna är jätteroliga.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Storfrämmande!

Som synes av syskonbilden nedan är det lite svårt färgmässigt, att se vilka kroppsdelar som tillhör vem...Det är också knepigt att ta kort när valparna rör sig och vissa har lyckats fastna fler gånger på en klar bild.
 
Vi vet ju inte vem som är vem ännu, men vi gör i alla fall ett försök att sortera några bilder valp för valp och presenterar först Akke och Andi:
 
Hane 1:
 
 
 
 
Hane 2:
 
 
 
Så följer Axa, Aska och Asta (tur att de inte ska bo i samma hem för då skulle man nog få stora problem att ropa rätt namn till rätt hund).
 
Tik 1:
 
 
 
Tik 2:
 
 
 
 
 
Tik 3:
 
 
 
Axa hamnar i Luleå hos familjen Larsson-Edfeldt.
 
 
 
Askas och Andis mattar slank förbi fotografen, men valparna ska iaf flytta in hos släktingar ur vår kennel: Smilla (12 år, ur vår första valpkull) samt morbror Elis och moster Ester.
 
 

Snart halvtid- Det är nu det händer saker!!!

I och med bättre syn och att hörselgången nu har öppnat sig, så har intresset för syskonen och människor ökat. Vi är nu inne i socialiseringesperioden, som varar ungefär mellan 21 dagar- 3 månader. Det är så mysigt att komma in och mötas av små viftande svanstippar. Valparna hittar nu också tillbaka hem till nästet, så vi har öppnat upp så att de kan röra sig fritt i hela valprummet. Vi har gjort sovplatsen mindre och det syns redan att de små går ifrån, för att kissa på tidningar runt omkring.
Än så länge är det bara familjen och Vinters familj som har varit inne i hundrummet, men i morgon och på söndag kommer några valpköpare för att få sig en titt.
 
Valparna äter nu också med god aptit några små mål per dag, en gröt bestående av köttfärs, äggulor, valpfoder och valpvälling. Vi försöker att vissla när maten ska serveras, så har man inkallningen lätt som en plätt.
 
 
 
Valparna sover fortfarande långa stunder och Easy passar då på att vila upp sig inför kommande uppfostringsperiod. De vakna stunderna slutar oftast med att valparna somnar i knät.
 
 
-Okey, jag lägger mig väl här ovanpå de andra.
 
Att vorsthrar är sociala knähundar syns väl på bilden nedan, när tre generationer jaktchampions har första parkett vid korvgrillarelden: Mormor Sally längst t.h., mormorsmor Jana (den vita i mitten) och mamma Easy närmast i bild.
 
Sätter även in en sommarbild på mormorsmor Jana, urmodern i Sepparnas kennel och hennes dotter Sally, mormor till A-kullen. Två fina hundar som gett oss många äventyr och som nu vilar i de sälla jaktmarkerna.
 
 

RSS 2.0