Lite släktbilder och kloklippning

Medan nykomlingarna är ovetande om ett annat liv utanför valplådan, fortgår olika aktiviteter bland övriga släkten. Här en nöjd och slutkörd syster till mormor Sally, som just avverkat en träningstur i skidspåret. Det är Siv som nu får en välbehövlig vila.
 
 
En annan syster ,Smilla, förevigad i höstas när hon "visade framtassarna" i mötet med den stora grå.
 
Medan Easy ägnar sig åt matning och putsning av sina små är morbror Elis ute på fågelspaning. Här en tupp i diket och ett spännande uppflogsspår. 
 
 
 
Pyssel finns alltid där det finns valpar. Första kloklippningen gick smidigt och bra.
 
Vi sover så gott så vi vet inte vad som händer.
 
Vi bara väntar på att få börja mysa med de små.
 
 
Sally älskar solen som alla vorsthrar...
 
Hon har också fått ta en snabb titt på sina barnbarn och vill inte annat än att kliva in och tvätta dem. Men tyvärr Sally, du får hjälpa till att uppfostra dem sen.
 
 
Vi har många äventyr som väntar....
 
 
 

Lite morgonmys

Hör ej, ser ej, bara omgiven av värme. Vem skulle inte vilja byta en dag eller två?
 
 
 
En av hanarna reser sig upp en stund.
 
Mor och dotter.
 
Småprickar lurar under det vita. Kanske blir vi prickiga som mamma?
 
 Alla sätt är bra....
 
Ska så småningom försöka ta lite huvud- respektive sidbilder på varje valp så att man kan se teckningen.... Återkommer!
 
 

"Livet e gött"

En vecka har redan gått och Easy har gott om mat, vilket syns på att valparna äter ordentligt och vilar allt längre stunder mellan måltiderna. De har nu också fördubblat sin födelsevikt. Valparna färdas allt snabbare runt i valplådan, trycker upp sig till stående en stund innan de trillar omkull och vi har höjt framkanten så att ingen av misstag ska ramla över. Skönt med en mor som pysslar om en...
 
 
Till helgen är det dags för den första kloklippningen,vilket brukar ta en bra stund i anspråk eftersom vi klipper   "i just insomnat tillstånd". Sedan väntar vi med spänning på att valparna börjar öppna sina blå ögon och så smått börjar reagera på ljuden runt omkring. Jana och Sally ska också få ta sig en titt genom gallret.
 
Ytterligare två av småtjejerna har fått sina namn. Är det PEGGY eller PENNIE som sussar här månntro?
 
De små svansarna vittnar om att nu kommer maten...
 

Fem dagar

Lugnt och skönt....
 
Bara "mat- och sovklockan" som gäller.
 
Hur nöjd kan man va´?
 
Myshörnan i valplådan.
 
På mammas tass.
 
Syns på trampdynorna att jag kommer att få en mörkare teckning.
 
Här turas vi om.
 
Somnar trygg lutad mot mammas mage.
 
Alla är vi personligheter med olika teckning. En bror är redan namngiven, han ska heta PIO.
 

Vi hälsar P2-kullen välkomna till världen!

Easys stora mage i tisdags innan valpningen startade.
 
I onsdags (15/3) föddes sju väldigt pigga och jämnstora valpar, fem tikar och två hanar. Valpningen blev lugn och bra, utan komplikationer. Man fascineras av naturen, Easy förstod direkt att det var hennes småttingar och är jätteduktig på att sköta de små. Vi har varit i valprummet hos henne sedan dess och kanske blir det en natt till innan vi lämnar den lilla familjen nattetid, för att hämta lite krafter själva. Mormor Sally och gammelmormor Jana känner dofter och funderar nog på vad som händer, men de får bo i köket två dörrar bort så här i början.
 
Alla valparna är ju ganska vita vid födseln, men det ser ut som de flesta kommer att bli mörkskimlar framöver.  De äter bra, är tysta och nöjda och har alla redan ökat mer än 100 gram i vikt. Eftersom vi namnger valparna efter vårt kennelnamn kommer de framtida ägarna att få meddela oss ett fint namn på P (andra kullen på P).
En valpkull på sju känns väldigt lagom för både Easy och oss, för att de ska få bästa möjliga start i livet. Vi har haft haft turen att ha många bra "valphem"på intresselistan, men nu är alla valpar fördelade och tingade. Vi önskar dem, som vi inte kunde erbjuda en "Sepparnas", lycka till med att hitta en ny jaktkompis ur kommande kullar.
 

Prima liv.....

Valprummet i ordning, solar i pulkan, valparna puffar i magen och det är en vecka kvar!
 

RSS 2.0