En Julhälsning från Sepparnas 2013-12-21

Här kommer en julhälsning från Sepparnas kennel. Kennelnamnet blev godkänt 131001. Alla valpar, i de två kullar vi fött upp, har fått tillägget till sina namn. Först lite sommarbilder från vår tält/hundsemester nedåt landet:

Olika sätt att vila på under semestern:

 
 
 
Jana och Sally spanar ut över Mälaren
 
Pappa Naik, Exakt, Easy och Sally tillsammans i samband med eftersöksprov i augusti.
Easy med fågel i nosen
 
Easys första ripa
 
Glädjande kan vi konstatera att även andra kullen (E-kullen), som i början på nästa år blir 1,5 år gamla, blivit riktigt fina hundar som visat att det finns fåglar i markerna, trots ett extremdåligt fågelår.

Några av dem har visat upp sig på prov och utställning. Vi gratulerar Exakt till 2 x 1:a pris  UKL på Långtora. Lördag fick hon en 7:a och söndag sprang hon in som provets bästa hund med en 9:a i fältbetyg. I kulisserna mumlades det om att detta möjligen var en tjuvparning, med en mer snabbsprungen ras, då hon visade upp ett steg, fart och uthållighet som imponerade.Utställningsscenen har Elis äntrat två gånger, med både excellent och CK som resultat. Även Ester har gått utställning, här blev det också excellent och CK samt BIM. Easy har startat på två jaktprov, eff och eg, men vi kommer igen. Vi hade anmält och sett fram emot att starta både Sally och Easy på Riksprovet, som tyvärr blev inställt p.g.a. fågelbrist. Ess i Dala-Järna, Enok i Jokkmokk, Ecchita i Sunderbyn och Ecco i Arvidsjaur har alla rapporterat om fällda fåglar och lugn i uppflog. Ess hade turen att få träna på en kull små orrar, som de hittade tillbaka till flera gånger. Enok har inte stött en fågel efter första ståndet. Ecchita hade turen att hitta massor med ripa när de jagade i fjällen, medan vi själva var på andra sidan fjällmassivet och traskade runt i nästan fågeltomma marker. Ecco har haft turen att ha en husse med lång höstsemester som skapat nyttig rutin. Genomgående för alla hundar är ett sök med bra fart och kontakt, precis som en riktig skogshund ska vara, sedan när terrängen öppnar upp sig ökar vidden.

Vår fjälljakt i höst förlades till Ammarnäs där korten blev vackra men fågeltillgången var knaper.                             

Morgon vid Vindelälven.

 
Vi bodde i husvagn (inte i Plupps lilla koja).
 
Kyrkstaden i Ammarnäs
 
Paus på fjället.
 
Vissa passade på att ta en tupplur.
 
Dimman lättar.
 
Valpkull på gång!
Just nu är vi i full planering för Sepparnas P-kull (S,E,P…… d.v.s kennelnamnets stavning). Det är Sally som ska paras med Mac von Neuarenberg, en intressant hane efter fina tyska linjer. Mac har som unghund fått 1:a pris på fullbruksprov, samt 1:a pris på jaktprov motsvarande UKL (Solms) i Tyskland. Parningen blir en spännande kombination, som vi naturligtvis tror mycket på. Går allt vägen blir det valpleverans i slutet av maj -14.
 
Mac
 
Sally
 
Men innan dess vill vi passa på att önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
 


RSS 2.0