Höst i norr

 
Sedan den 16/8 har vi kommit på skogsfågel i stort sett varje dag. Det har varit några kullar men även många singelfåglar, inte lika bra föryngringsår som fjolårets. Husse traskar och spanar och har i dagarna, för första gången sedan vi började med vorsteh, inhandlat en GPS/hundpejl. Nu gäller det att använda den på rätt sätt, t.ex för att vara säker att hunden vänder om direkt om man vill träna rapportering. Av valparna som föddes i år är det Akke som har lyckats få så bra situation, att husse har kunnat fälla fågel efter honom. I dag har vår Asta stått ordentligt för fågel, så förhoppningsvis är hon på nu gång. Hon har en frejdlig avance och får gå några meter innan vi blåser stopp. 
Här kommer några härliga höstbilder från Aska som, tillsammans med matte och Ozzy, redan hunnit med två fjällturer nämligen till både Jarre och Kvikkjokk. Tyvärr sämre tillgång på fågel än hemma i skogen, men en härlig upplevelse rikare. Naturen glöder...
 
 
 
 
Akke, på första bilden nedan med sin första fågel och storebror "Tjäderspecialisten Pio" har det gött i Adak och motionerar sin husse under dagliga turer, medan matte jobbar.
 
 
 
 
 
 
 
Här två sovande pojkar, Pio och Akke. Man ser knappt vem som är vem.
 
Även syster Pointing Vega har lyckats bra med den stora hönsfågeln.
 
 
 
Och Pennie som är en riktig viltfinnare, har hittat alla sorter och bidragit till vårt skafferi.
 
Asta får prova den nya pejlen.
 
Elis (första bilden) och hans, snart lika stora följeslagare, Andi (följande tre bilder) har också bråda dagar...
 
 
 
 
Till sist lite bilder från oss och Arvidsjaurs omgivningar, samt lite spontan "hopp-och-lek-kring-pinnen" här hemma på gården.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Norrveckan 2020

Två Seppare ( Pointing Vega och Pennie) med 10-10 anmälda till Norrveckan. Två Seppare-starter inställda p.g.a löptikar. Så olägligt! Första gången, under våra snart 40 år med vorsteh, som en tik löper under jakten...




RSS 2.0