Film från valplådan

 
Här kommer en liten film från valplådan, filmad för två dagar sedan. I dag är valparna precis tre veckor gamla och därmed inleds socialiseringsperioden. Det är mysigt att sitta i valplådan, alla kommer genast fram och söker kontakt, viftande på sina små svansar.
 
 

Valparna 3 veckor

Det blir mer och mer rörelse i valplådan för varje dag som går. De har börjat smaka på valpfoder med fil och vi kommer att öka på ransonen efterhand. Såret på Sallys mage efter snittet har läkt bra, men hon har ont någonstans, speciellt då hon legat stilla och stelnat till. Veterinären hittade inget fel, men vi gör ett nytt besök på djursjukhuset i Gammelstad nästa vecka.
Har tagit en film i valplådan, den kommer nog i morgon.
 
Hane 1
 
Hane 2
 
Hane 3
 
Tiken Pejla
 

Valparna ser världen

Nu har valparna blivit två veckor och deras ögon har öppnats.
De kisar med sina smala springor och ser omgivningen ur ett grod... menar valpperspektiv. Första namnet på en av de små killarna är Primus.
 
Ögon blå som husses skjorta:
 
Äntligen ser man vart man hamnat.
 
Storasyster Easy övervakar invägningen.
 
Sedan sover "högen" igen.
 
 

En liten påskhälsning på påskdagen!

Det närmaste en "höna" man kommit den senaste månaden, trots flera mil på skaren på skidor med Jana och Easy.
 
Det har varit en hektisk period sedan sist. I torsdags föddes vårt första barnbarn, världens sötaste lilla flicka, på Södersjukhuset i Stockholm.
På hundfronten har Sally, sedan några dagar tillbaka, haft ont någonstans i nackpartiet och varit trött och hängig, så vi har haft henne under uppsikt. Vi kollade med djursjukhuset i Gammelstad ifall detta hade med snittet att göra, men de trodde hellre att det var någon form av sträckning /ryggskott. Idag ser hon lite piggare ut och går med lättare steg. Vi har också tagit bort stygnen och såret ser fint ut.
Trots detta har hon hela tiden skött valparna på bästa sätt, finns hela tiden till hands och både mat och städning har fungerat förträffligt. Alla fyra valpar väger nu över 1,5 kg, de äter och sover så man hör nästan aldrig av dem. Vi längtar tills de börjar vara vakna längre stunder, småbusa med varandra och att få mysa med dem. De börjar nu att trycka sig upp lite på sina ben och vilken dag som helst öppnar de sina ögon och öron.
 
 
 
 
Två nöjda gäspningar:
 
 
Tikvalpen, som fått namnet Sepparnas Pejla, visar sina nyklippta klor.
 
Vad hanvalparna ska heta, får ni snart veta...
 
 
 
 
 
 
 

Fem dagar gamla

Sally tillbringar all sin tid hos valparna. Hon tar stort ansvar, har knappt tid att gå ut och rasta sig. Valparna mår gott, äter och sover dygnet runt. Easy och Jana  tittar då och då in genom dörren, vilket verkar OK för den nyblivna mamman.
En av hanarna poserar.
 
Tiken
 
Hane
 
Hane
 
Hane
 
Syskonkram
 
Sally tvättar.
 

Syskonen P har anlänt

Det blev en bilfärd till Gammelstads djursjukhus och ett kejsarsnitt.
Där föddes 3 hanar och 1 tikvalp, som vi träffade första gången i en kuvös.
 
 
Strax efter kom Sally på vingliga ben. Hon fick ligga i en korg och när vi lade valparna till henne började hon genast slicka dem och låta dem dia.
Efter hemkomsten har allting gått bra. Såret läker fint, Sally har ingen feber och hon sköter valparna dygnet runt.
Jana och Easy har fått sova borta ett par nätter, så att Sally får lugn och ro.
Som det verkar nu kommer alla valpar att bli brunskimlar som mor och far.
Här kommer lite bilder från valplådan. Valpen utan bläs är tiken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nedräkning- en vecka kvar!

Det ligger något i formuleringen "inget är som väntans tider"! Vi tittar på de små utbuktningarna, håller handen på magen, sover med Sally i valprummet och har just börjat tempa henne morgon och kväll. Sally själv verkar må bra och man ser att hon tar det lugnt nerför brotrappan. Förra gången fick vi ha en potatislåda för att hon skulle kunna ta sig in och ut ur bilen utan att behöva hoppa, men nu räknar vi inte med att åka någonstans innan födseln.
Lugnet före stormen!

RSS 2.0