En besvikelsens dag

Under sista veckan har Easy inte växt nämnvärt och därför gjorde vi ett ultraljud i dag. Detta visade inga levande valpar utan i stället vätska i livmodern, vilket tyder på att hon troligen resorberat valpar. Nu hoppas vi, i första hand, på att detta inte utvecklas till livmoderinflammation....
 
 
 
 
 

Fin utmärkelse

Sepparnas Pennie! På SVK Bottenvikens årsmöte i söndags tilldelades hon ett vandringspris för bästa hund i lokalavdelningen 2018. Priset är en fin akvarelltavla med ripmotiv och den ges till hund, oavsett klass, som har 1:a pris och högsta fältpoäng. Vi är så hedrade och stolta! Om en månad blir hon två år och vi ser fram emot flera spännande äventyr med henne.
 
 
 
 
 
 
 

Förberedelser för valpning...

(null)
Easy visade nästan direkt efter parningen tidiga tecknen på dräktighet i.o.m. att lynnet ändrades och att hon blev ännu mer tillgiven och kelig. Något som stämt på alla våra tikar, trots att det verkar lite " luddigt". Lägg till detta en enorm aptit, ständigt sugen om någon var på väg mot köket...då följde hon genast efter med förhoppning om något ätbart. Även en kvarstående svullnad av vulvan efter löpet och viss förstoring av spenarna gav oss hopp. (Något som är svårare att se på en tik som redan gett di). I nuläget har vi ungefär 2,5 veckor kvar till beräknad födsel och vi har ökat på fodret eftersom den stora tillväxten sker nu hos valparna. Även Easy har ökat några cm och hon verkar bredare över ryggen och de bakre revbenen. Vi hade tänkt göra ett ultraljud förra veckan, för att kunna ge klara besked till valpintresserade, men veterinären blev sjuk så det blev inställt. I dag har vi tagit in korkmattan till valprummet, för att förbereda allt så att Easy kan bo in sig de sista 10 dagarna.  Även inne i magen händer det saker: I veckan utvecklas öronsnibbar och ögonlock, som sedan ska täcka ögon och örongång. Morrhåren växer, tårna skiljs åt och klorna växer ut. Snart växer pälsen och färgmarkeringen fram och sedan är det egentligen bara storleken på valparna som ändras. Och  vi, vi ser fram mot att få känna små sparkar...Här några bilder på mor och far: (null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0