"Uppladdning"

Det är redan 6 veckor sedan parningen och Easy laddar med långa koppelpromenader i solskenet. Valparna är nu väldigt välutvecklade, har både tassar, trampdynor, tår och klor. Örsnibbarna och ögonlocken täcker öron och ögon och nu sker den stora utvecklingen till hane eller honvalp. Kroppsbehåring, teckning och morrhår är också snart på gång. Fr.o.m nu kommer 75% av tillväxten av födslovikt att ske och det syns på Easy som är extra hungrig och reser sig och följer efter så snart någon går in i köket. Fostren kan känna om man stryker mamman på magen, vilket Easy också gillar skarpt. Easy är nu 10 cm rundare än vanligt i midjemått, vilket syns tydligt på bilderna....
 
 

Dräktighetstecken

I morgon har Easy gått 5 veckor av dräktigheten och det syns tydliga tecken på att något är på gång. Spenarna är betydligt större, hon är bredare över ryggen och magomfånget har redan ökat drygt 3 cm, trots att den stora tillväxten kommer nu under de sista veckorna. Först hoppas man på parningen, sedan på att den har lyckats och nu får vi börja att planera för förlossningen och att ta emot de små på bästa sätt.
 
Här några bilder när Easy var barnvakt åt sina småsyskon, Sallys valpar i förra kullen vi hade.
 
Lite dragkamp
 
-Ser du så liten jag kan bli?
 

Födelsedagar...

I dag (5/2) fyller Altersundets Jana 13 år och är fortfarande pigg på det mesta här i livet. Jana hänger glatt med på både skidturer och jaktsvängar. I morgon är det dottern Sally och hennes systrar som ska gratuleras, då de blir 9 år. Bilderna visar mamma Jana och vår första valpkull, ur vilken vi behöll Sally.
 

RSS 2.0