Träff med Michrima På-G

Förutom att besöka Plupp hade vi stämt träff med Michrima På-G (Pigge) här i Funäsdalen. Pigge fick bo med oss ett par dagar och han var verkligen en trevlig bekantskap, lätt att ha att göra med trots en löptik i stugan. Nu vänder vi kosan hemöver efter parning och hoppas att vi om några veckor kan avläsa små tecken på att vår blivande R-kull är på gång. Vi döper ju valparna efter vårt kennelnamn S E P P A ... och nu R.... Valparna kommer isf att födas kring den 19/6.
 
Här ytterligare ett bilder på Pigge:
 
 
 

Sepparnas i Funäsdalen och Aska i Västerbottensfjällen

Vi har det bra här i soliga Funäsdalen! I dag hälsade vi på Plupp...
 
Från vänster Sepparnas Pennie, mamma Easy och Sepparnas Asta.
 
 
Asta (2 bilder)
 
 
 
Sepparnas Aska har under vårvintern haft härliga dagar längre norrut:
 
 
 
 
 
 
 
Bara några få vårvinterdagar kvar av 2023 nu. Andi och Elis har lyckats pricka in superväder för sin "skaratur":
 

Hanhundsbyte och uppdatering

Vår tilltänkte hane Tappra Sciro har haft långvarig hälta, som inte har gett med sig trots vila och behandling. Sciro är inbokad för en ordentlig genomgång hos veterinär, men eftersom Astas höglöp infaller innan veterinärbesöket/klartecken måste vi tyvärr avstå parning med fina Sciro.

Vi har därför valt ny hane till parningen: SEJCH SE24492/2018 Michrima På-G, även kallad Pigge. Han är jaktchampion och har gått bra på alla underlag, då han lätt anpassar sig efter terrängen, har naturlig reviering och samarbetar bra med föraren. Pigge har fin avance, är lugn i flog och skott och rapporterar på inkallning. Husse beskriver honom som okomplicerad, lättdresserad, trygg, bra med andra hundar, tyst och har lätt att koppla av. Pigge är en hane av mindre modell, har excellent på utställning, har ett snärtigt steg och stor uthållighet. Han älskar vatten och är en bra apportör.  Mer om hans resultat finns att läsa på SVK:s hanhundslista korthårig vorsteh…. Här några bilder på Pigge:

 
 
 
 
 
 

Många av Pigges egenskaper är påfallande lika med Astas, så vi tänker att detta blir en fin kombination. Även denna parning är godkänd av avelsrådet.

Med anledning av ny hanhund kanske någon inte längre vill stå kvar på intresselistan för en valp. Meddela hur du vill ha det på mail: [email protected] eller sms: 070-23 88 793.

 Idag har vi gjort ännu ett progesterontest på Asta, som visade en liten höjning, men fortsatt är det för lågt för att åka på parningsresa. Nytt test måndag morgon, sen räknar vi med att börja rulla…

 


Progesterontest

I tisdags gjorde vi det första progesterontestet vilket visade lågt värde. Nytt test i morgon, fredag och ny uppdatering.....
 
Här en bild på Asta från gårdagens rastning på tinade skogsvägar. Ripkalle bakom plogkanten.
 
Vår på gång i Arvidsjaur...
 
 

Easy, Elis och Andi

Vår Easy med bästa hussen….
(null)
                                                                                           (null)
 
(null)
 
(null)
 
Easys bror Elis och Astas bror Andi (3 bilder):
(null)
 
(null)
 
Elis och Andi har finfin utrustning för kalla dagar. De har stickade mössor och vadmalströjor.
 
Med dessa vårvinterbilder önskar vi Seppare en riktigt Glad Påsk!!!
(null)
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                   

 

På G….

(null)
 Asta löper!!! Progerserontest på tisdag efter påsk…. Sedan roadtrip till Sciro…

RSS 2.0