Sepparnas A-kull på gång....

Efter åtskilliga timmars letande känns det som vi nu har hittat Hanhunden med stort H. När Easy löper i januari 2019, planerar vi att para henne med SE47059/2015 BKP Huldremyras Vinter och hoppas då på ännu en kull vårvalpar om ett år. Man kan läsa sig till det mesta om olika hundar, men vet ändå inte riktigt hur de fungerar hemma och hur de kan koppla av i olika miljöer. Att umgås några dagar med Vinter och se hur trygg, anpassningsbar, lugn och tystlåten han är, gjorde att vi kände att han är den rätte. Allt detta är viktiga egenskaper, som han också delar med Easy. Förutom att vara en trevlig och genomsnäll hund, har Vinter även ”visat framtassarna” både som jakt- och draghund. Här ett färgglatt bildcollage med Vinter....

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vinter har startat på jaktprov fyra gånger och har 1UKL samt 2x1ÖKL. Enligt matte är han lättlärd och uthållig med stor arbetsmoral, han gillar att apportera och spåra. Flera av hans kullsyskon har också visat fina resultat på jaktprov i Norge och 5  av dessa är röntgade, samtliga med A-höfter. Vinter är också mentalbeskriven med gott resultat.Vinter tog i mars SM-guld i draghund, tillsammans med sin matte. Han har gått en utställning i Norge med very good som resultat.
 

För resultat och egenskapspoäng se resultatdatabasen på www.vorsteh.se

SE47059/2015 BKP Huldremyras Vinter

SE44719/2012 Sepparnas Easy

Information om Vinter: [email protected]    

mobil: 070-264 83 45

Information om Easy: [email protected]  

mobil: 070-23 88 793 


Vårvinter 2018

En bättre "femte årstid" kan man knappast få! Mars och april har visat sig från sin allra bästa, soliga sida. Lite extra ledighet har bidragit till att hundarna har fått vara ute på diverse skidturer i skogen, skoterutflykter och pimpelfiske.
 
 Här studerar vi när husse kör isborren nere på isen.
 
 Och tänk så många härliga, lata, soliga sovstunder man kan få på ett renskinn...
 
Vi tar tillfället i akt att laga mat ute, även efter jobbet om vädret är vackert. Många fikastunder och enkel samvaro kring elden, när människor kommer förbi lite spontant. Vi har tur att bo mitt emellan kust och fjäll och skojar om ett s.k."obligatoriskt stopp" för alla Seppävalpar som passerar Arvidsjaur.
 
Två givande helger i fjällen har vi också haft, varav en i strålande sol och en i halvregn. 
 
 Sådan mamma sådan dotter. Easy....
 
 ....och Pennie i liknande pose.
 
Här samarbetar Pennie med Söderbodans fina hund Vinter, som för övrigt söker galopperande, fast snön står över bröstkorgen. Gott om samarbetsvilliga ripor som gav många tillfällen till träning. Verkligen värt, sett ur många aspekter, att tillbringa en helg i fjällen. Tack Jaana och Peter för inbjudan, praktiska tips och trevligt sällskap. Vilka duvhöksögon ni har som såg ripor på långa så långa avstånd.
 
 Hitåt husse, jag vet var de är... Situationen som följde blev en av hennes bästa.
 
 En skojfrisk Peter som tycker att det är så varmt att man måste kyla ner sig.
 
 "Lill-Pio" på påskbesök. Bilden blev så rolig för han framstår som en Grand danois sittande i husses knä.
 
 Även Pio gillar att vila på ett skinn....
 
 ... och det var mycket att upptäcka kring det konstiga hålet och de kalla filurerna som kom upp ur detta.
 
 Och här "morbror Elis" i dragartagen...
 
.... och hemma på gården där han spanar in nya hyresgästen.
 

RSS 2.0