Inget löp ännu-Väääääntans tider...

Vi hade ju beräknat att Asta skulle löpa ungefär den 1/3, men naturen vill tydligen annat. När vi tittar på hennes löpperiodsschema så ser vi att tiden mellan löpens första dag har varierat mellan 6-8 månader och nu är hon snart uppe i 7,5 månad. Tydligen är hon lite oregelbunden/har längre mellan, inte som mamma Easy som löper som en klocka med 6 månaders mellanrum. Jaja, bara fortsätta att kika efter blodfläckar och "dutta på" med papper....
Så här kan det se ut på gatan utanför vårt hus, vi har nämligen en flock på 5 ripor som uppehåller sig runt huset:
Två ripor på plogkanten längst upp till vänster/Asta till höger...
 
Här flyger de sin kos.
 
Vi har tur att ha naturen in på knuten, då vi inte kan planera in någon fjälltur i nuläget.
 
Pennie (3 bilder)
 
 
 
Asta (6 bilder)
 
 
 
 
 
 
Easy (2 bilder)
 
 
 
 
 
Vi väntar vidare.....


Vandringspriser!!!

Vi fick en härlig överraskning i form av ett brev från Svenska Vorstehklubben: Asta har utsetts till vinnare av "Tennskålen", som innebär att hon blev bästa korthårstik i Sverige 2022!!!
Här nedan en bild på hennes priser som delades ut på SVK Bottenvikens årsmöte i helgen. Den stora bucklan är vandringspriset, Debutantpokalen, som hon har fått som bästa hund 2022 första gången man startar i ÖKL. Den lilla skålen är ett pris för bästa EKL-hund i SVK Bottenviken 2022.
Vilket år vi har haft! Nu ser vi fram emot att få jobba vidare med henne för att så småningom erövra ett jaktchampionat, vilket i så fall skulle vara den 4:e generationen i rakt nedstigande led i vår kennel.
Men innan det hoppas vi att hon börjar löpa snart och sedan en R-kull med henne och egen tikvalp, en 5:e generation att lägga lite tid på....
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pennie 6 år och kort uppdatering..

I dag är det 6 år sedan vi fick välkomna P2-kullen till världen! Vår Pennie vill gratulera såväl sina syskon, som pappa Klevportens Hoffern som fyller 13 år precis samma dag.
Tre bilder på Pennie:
 
 
 
Pappa Klevportens Hoffern 13 år (som fortfarande har kvar alla sina bröder i livet):
 
Här syns fr.v. Hoffern, Sepparnas Pålhoff och plastbrorsan Tor i trespann i Harestua i Norge.
 
Broder Sepparnas Pio liggande tillsammans med Sepparnas Akke i bädden. Man ser knappt vem som är vem?
 
Astas syster Axa bor tillsammans med födelsedagsbarnet Sepparnas Pointing Vega:
 
Peggy, den valp som blev mest lik mamma Easy, vill också vara med på ett hörn:
 
 
Här hemma på Maskinstigen ligger några solkatter och njuter, medan vi väntar på att Astas löp ska dra igång. I dag är hon två veckor senare än vi beräknat och vi kikar varje morgon på lakanet i korgen för att se första droppen... Vi kommer att göra en notis här på bloggen när allt drar igång.
 
Pennie:
 
Asta:
 
 

RSS 2.0