Hanhundsbyte och uppdatering

Vår tilltänkte hane Tappra Sciro har haft långvarig hälta, som inte har gett med sig trots vila och behandling. Sciro är inbokad för en ordentlig genomgång hos veterinär, men eftersom Astas höglöp infaller innan veterinärbesöket/klartecken måste vi tyvärr avstå parning med fina Sciro.

Vi har därför valt ny hane till parningen: SEJCH SE24492/2018 Michrima På-G, även kallad Pigge. Han är jaktchampion och har gått bra på alla underlag, då han lätt anpassar sig efter terrängen, har naturlig reviering och samarbetar bra med föraren. Pigge har fin avance, är lugn i flog och skott och rapporterar på inkallning. Husse beskriver honom som okomplicerad, lättdresserad, trygg, bra med andra hundar, tyst och har lätt att koppla av. Pigge är en hane av mindre modell, har excellent på utställning, har ett snärtigt steg och stor uthållighet. Han älskar vatten och är en bra apportör.  Mer om hans resultat finns att läsa på SVK:s hanhundslista korthårig vorsteh…. Här några bilder på Pigge:

 
 
 
 
 
 

Många av Pigges egenskaper är påfallande lika med Astas, så vi tänker att detta blir en fin kombination. Även denna parning är godkänd av avelsrådet.

Med anledning av ny hanhund kanske någon inte längre vill stå kvar på intresselistan för en valp. Meddela hur du vill ha det på mail: [email protected] eller sms: 070-23 88 793.

 Idag har vi gjort ännu ett progesterontest på Asta, som visade en liten höjning, men fortsatt är det för lågt för att åka på parningsresa. Nytt test måndag morgon, sen räknar vi med att börja rulla…

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0